TURE SVENTON - Robert Gustafsson

  Näkymät 38,742

Robert Gustafsson - Official

2 vuotta sitten

Ture Sventon blir tv-serie på C More och TV4 med Robert Gustafsson i huvudrollen

C More och TV4 gör tv-serie av nationalikonen Ture Sventon - vars nya äventyr skildras av Robert Gustafsson i en ny originalserie från kanalerna med premiär senare i år.
- Att ta Ture Sventon in i 2000-talet känns både skrämmande och vansinnigt roligt, säger Robert Gustafsson.

Den nya originalserien från C More och TV4 har namnet Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet och är det första renodlade familjedramat som C More och TV4 har beställt.

Huvudrollen som Ture Sventon görs av Robert Gustafsson. Han har tidigare har synts i till exempel Det som göms i snö (2018), Morran & Tobias (2014) och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013) - men Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet blir hans första familjedrama på många år sedan han gjorde Björnes magasin 1987-1991.
- Jag inser att detta är förknippat med höga förväntningar och personliga visioner av hur Ture skall vara och bete sig, men därvidlag förbehåller jag mig rätten till en personlig tolkning som jag hoppas skall bli både överraskande och tillfredställande för alla Ture-fans där ute, säger Robert Gustafsson.

Privatdetektiven Ture Sventon skapades av författaren Åke Holmberg som i nio böcker utgivna mellan 1948 och 1973 skildrade Tures äventyr runtom i världen.

Ture Sventon har tidigare spelats av bland andra Jarl Kulle och Helge Skoog när böckerna vid olika tillfällen har dramatiserats som långfilm, radioteater och julkalender. När Ture Sventon nu blir tv-serie är det alltså Robert Gustafssons tur att träda in i rollen som Ture Sventon, vilket han ser mycket fram emot.

- Som den anemiska taskspelar-sparris jag är kan jag kanske till och med se fram emot en avsevärd och klädsam viktökning med tanke på Tures rikliga konsumtion av temlor. Passionen att klä ut oss och förställa sig har vi ju dessutom gemensamt, säger Robert Gustafsson.

För manus och regi står Per Simonsson och Stefan Roos, som tillsammans med producenten Helena Larand bland annat legat bakom SVT:s julkalendersuccéer Selmas saga och Tjuvarnas jul.

Ulf Synnerholm, produktionschef på C Mores och TV4:s dramaavdelning, säger att projektet Ture Sventon är helt i linje med kanalernas strategi att satsa på innehåll som är brett, lokalt och med hög kvalitet.

- Ture Sventon blir vårt första familjedrama och vi kan knappast tänka oss ett bättre projekt än detta för det ändamålet. Genierna i teamet med Per Simonsson och Stefan Roos i spetsen kombinerat med briljanta Robert Gustafsson i huvudrollen utgör en garant för att det här kommer bli ett sagolikt spännande äventyr för hela familjen att njuta av på C More och TV4 senare i år, säger Ulf Synnerholm.

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet är en serie i sex delar som spelas in just nu och väntas ha premiär på C More och TV4 senare under 2019. Fullständig skådespelarlista presenteras längre fram.

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet produceras av Nordisk Film TV för C More och TV4, med stöd från Norrköpings Filmfond. Exekutiva producenter på C More och TV4 är Lisa Dahlberg och Ulf Synnerholm.

Kommentteja
Vilulicious
Vilulicious Uukausi sitten
All respekt för Roberts tolkning av Ture Sventon, men Helge Skoogs version av Ture Sventon åt sina temlor hela i en tugga.
E d J
E d J Uukausi sitten
Robert gustavsson kanske vore bättre som oxen med vita mössan?
E d J
E d J Vuosi sitten
tänker inte titta på tv 4 ens för ture sventon Har inte tittat påtv 4 sedan de rekomenderade folk att äta bajs
Paulie
Paulie Vuosi sitten
Helge Skoog utklassar både Robert Gustafsson och och Jarl Kulle
En Svensk Klassiker
En Svensk Klassiker Vuosi sitten
Håller med till 100%. Jarl kulle kommer dock på en stark 2a plats. Har sett den nya med Robert och det är inte alls som Ture skall vara. Även om han blivit äldre nu. Så det funka tyvärr inte.
Slammin' Sam
Slammin' Sam Vuosi sitten
Jajamen.
En nordisk man
En nordisk man Vuosi sitten
Fan vad kul de ska bli att se. Har Sventon på VHS.
Filip Jerlin
Filip Jerlin Vuosi sitten
Snusar Ture Sventon verkligen?
HunterCR
HunterCR Vuosi sitten
Robert Gustafsson är sveriges humor kung. Men va fan får ingenting vara ifred.. Vad sägs om nya idéer istället för att försöka förstöra folks barndomsminnen.
OldWhiteTree
OldWhiteTree Vuosi sitten
Hur förstör det här minnen? Jag läste också Ture och skulle bara bli glad att se Robert spela honom -- kan inte tänka mig någon bättre. Är det för att det skulle vara lite för komiskt laddat?
mam pap
mam pap 2 vuotta sitten
Gött med temlor, har köpt 2 idag på semledagen.
Kalle Blomqvist
Kalle Blomqvist 2 vuotta sitten
"-Lyyyysande Sickan... eeeh eeh TURE!" ;-)
MrSunnyset
MrSunnyset 2 vuotta sitten
2019 års julkalender! Jag minns Ture Sventon spelad av både Jarl Kulle och Helge Skoog. Du passar perfekt i den nya versionen Robert! Tack för att du väcker minnen och spänning!
MrSunnyset
MrSunnyset 9 kuukautta sitten
@Jarl Mumrik Bert-Åke Varg var rösten till Ture Sventon i en ljudbok. Jag hänvisade min åsikt till tv-programmen med Jarl Kulle och Helge Skoog i rollerna som Ture Sventon. Har tyvärr ingen erfarenhet av Bert-Åke Vargs skådespeleri i ljudboken.
Jarl Mumrik
Jarl Mumrik 9 kuukautta sitten
Var det inte Bert-Åke Varg? Är spiksäker på att kände igen hans röst.
matad
matad 2 vuotta sitten
Den bästa Ture !!!
NostalgiNorden
NostalgiNorden 2 vuotta sitten
Jag trodde detta var en parodi.
Skådespelare   Ture Sventon   Christian Jarder
00:24
TheMisterpicture
Näkymät 944
Ljudbok: Ture Sventon i Öknen
1:12:23
En Svensk Klassiker
Näkymät 147 t.
ISMO | Iso muna on turha
4:01
ISMO
Näkymät 229 t.
Einar Stolt ska besöka doktorn - Robert Gustafsson
14:10
Robert Gustafsson - Official
Näkymät 491 t.
Robert Gustafsson i Parlamentet - sjukdomar finns inte
06:31
Robert Gustafsson - Official
Näkymät 1,5 milj.
Jarl Kulle-Intervju (SVT Nöjesmaskinen 1984)
12:30
Tore Etsen om Handsprit
01:56
Robert Gustafsson - Official
Näkymät 902 t.
Best of Björn Gustafsson
20:39
Awwe90
Näkymät 3 milj.
Dokumentär om livsnjutaren Erik Madeland
21:21
Film & Musikgymnasiet - Film och Foto
Näkymät 62 t.
Robert Gustafsson testar dialekter
07:02
Robert Gustafsson - Official
Näkymät 3,8 milj.
ISMO | Iso muna on turha
4:01
ISMO
Näkymät 229 t.
Film Theory: WandaVision, The Secret THIRD Witch Revealed!
13:05
Sen Çal Kapımı 34. Bölüm 2. Fragmanı
0:46
Sen Çal Kapımı
Näkymät 3,6 milj.
Trump Emerges for Crazy Self-Love Fest at CPAC
13:37
Jimmy Kimmel Live
Näkymät 1,7 milj.
MY FORTNITE SKIN REVEAL
2:25
LazarBeam
Näkymät 7 milj.